5 ting du nok ikke tænker ved opstart af virksomhed

At være virksomhedsejer er lig med at have mange bolde i luften på en gang. Det kan være svært at nå det hele, og de fleste vil glemme nogle ting i processen. Derfor er det godt med guides som denne, der kan huske på de forskellige ting. Bemærk at tingene i denne guide ikke er forbeholdt alle virksomhedsejere men bør ses som en form for vejledning og gode råd. Nogle er dog lovpligtige, men det skal vi nok vende tilbage til. Vi håber, at du kan bruge dem til noget.

Har du husket a-kassen?

Igen så er det ikke et krav, at du gør dette – altså melder dig ind i en a-kasse. Det kan dog være en god idé for mange selvstændige, da det giver noget tryghed, hvis nu du endda ikke skal drive din forretning mere. Der findes nogle a-kasser, der er specialiserede og målrettet mod selvstændige, og du bør da også melde dig ind i sådan en. Der bliver også ofte hold netværksarrangementer, og hvem ved. Måske gemmer der sig en ny kunde der? I hvert fald er der også ofte kurser i disse a-kasser. Det kan være i forskellige emner om alt lige fra online markedsføring til bogføring.

Regler for moms og lignende

Som selvstændig er der også en række andre ting du skal være opmærksom på, med mindre du selvfølgelig hyrer folk til at gøre det. Eksempelvis skal du overholde diverse regler hos Skat. Eksempelvis angivelse af punktafgifter, moms, selvangivelse med videre. Har du ikke overblikket, så er der faktisk en masse god hjælp at hente også i forhold til frister hos Skat selv. De udbyder også kurser, hvor du kan lære, hvordan du gør de forskellige ting rigtigt. Det er nogle ting, som du bare skal have styr på, hvis du springer ud i livet med egen virksomhed.

Har du clearet det med familien?

Bliver du iværksætter i en sen alder, så kan det være, at du har stiftet familie. Måske har du både kone og børn. I så fald, så er det krævende at være iværksætter, og derfor kræver det også, at du clearer med dit bagland, at du kommer til at bruge en masse tid på din virksomhed. Det kan blive til sene aftner og tidlige morgener, hvor du skal til møde. Det er hårdt at stable en sund forretning på benene, og det kræver, at du virkelig er dedikeret, hvis du vil lykkes. Dermed ikke sagt, at du stadig kan balancere livet mellem familie og virksomhed. Familien giver noget energi og overskud, som også er nødvendigt. Tænker du kun på din virksomhed 24 timer i døgnet, så brænder du ud i længden. Derfor er det heller ikke enten eller. Vi anbefaler, at I får taget Jer en samtale derhjemme, hvor I kan få styr på, hvordan det hele skal foregå.

Som du kan læse, så er der altså nogle forskellige ting, som man skal være opmærksom på, når man bliver selvstændig. Der er faktisk rigtig mange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *