Få styr på vandinstallationer, afløb og kloak

De færreste af os tænker over vigtigheden af funktionelle vandinstallationer. Det er først, når der opstår problemer, at vi bliver opmærksomme på deres afgørende funktion i hverdagen.

De fleste former for vvs arbejde kræver en autoriseret vvs installatør til udførelsen. Der er dog visse mindre arbejder, som man gerne selv må udføre. Hvis man er usikker på, om man kan gøre det ordentligt, bør man dog altid få en autoriseret vvs installatør til at udføre opgaven.

Hvilket arbejde udfører vvsfirmaer

Et vvsfirma udfører arbejde, der involverer håndtering af vand, varme og sanitet. Det kan være udskiftning af utætte vandrør, reparation og vedligeholdelse af vandhaner og blandingsbatterier eller udskiftning af faldstammer. Det kan også være installation af nyt køkken eller badeværelse.

VVS arbejde omfatter også renovering af varmeanlæg, installation af centralvarme, varmepumper eller køleanlæg. Det kan også være håndtering af regnvand fra taget, tagrender, nedløbsrør og faskiner. På https://ekspertoversigt.dk/ kan du finde en oversigt over autoriserede vvsfirmaer.

Håndtering af afløb og kloak på din egen grund i Randers

Som husejer er man selv ansvarlig for afløb og kloak på sin grund. Hvis ikke de bliver vedligeholdt, kan man risikere oversvømmelse eller dårlig lugt i huset. Hvis man oplever problemer, kan det skyldes, at afløbsrørene er tilstoppede og trænger til at blive renset. Man kan også opleve, at der er et knækket eller defekt rør. Hvis der er store træer i nærheden, kan deres rødder være vokset ind i samlinger i rørene.

Det kan også være, at afløbsrør og kloakker er underdimensionerede og derfor ikke kan lede vandet hurtigt nok væk ved kraftige regnskyl. Det er et problem, der bliver stadig mere aktuelt, i takt med de stigende vandmængder og mere hyppige skybrud. Derfor bliver det mere og mere almindeligt, at husejere indgår serviceaftaler med vvsfirmaer omkring vedligeholdelse af deres afløbsinstallationer. Her kan du se en oversigt over alle vvsfirmaer i Randers, som kan hjælpe dig med opgaven.

Hvilke former for vvs arbejde må man selv udføre

Man må gerne selv skifte pakningen i sin vandhane eller skifte blandingsbatteri. Man må også tilslutte vaskemaskine og opvaskemaskine, og man må udskifte sit gamle toilet, hvis det nye toilet har den samme tilslutningsform. Det kræver dog, at der er monteret en ventil foran det, man skal arbejde med.

Man må ikke selv lave nye vvsinstallationer eller ændre på gamle installationer. Mange vælger også at få en vvs mand til at udføre de ting, som man selv må gøre. Så er man helt sikker på, at vandinstallationen bliver tæt.

You may also like